Комора јавних извршитеља: Нетачни наводи на друштвеним мрежама о извршењу у Нишу – лажним информацијама руше правни поредак

29.03.2024.

На друштвеним мрежама у току је нова кампања чија су мета јавни извршитељи, а ради се о случају извршења у Нишу.

Пласирајући лажне информације да се ради о ”отимању” стана самохране мајке покретачи ове кампање покушавају да окрену грађане против извршитеља чији је посао да штите правни поредак и обезбеде једнаку примену закона за сваког грађанина у Републици Србији.

Изнете информације су потпуно нетачне. У поменутом случају предмет извршења, због комуналних дугова, није стан као што је наведено на друштвеним мрежама.

Ово је само један од примера како раде они који злоупотребљавајући грађанску солидарност и емпатију јавно означавају извршитеље као оне који отимају и врше насиље, доводећи наше колеге у опасност од физичких напада.

Посао јавних извршитеља је да обезбеде да закон важи једнако за сваког грађанина наше земље. За нас нико није изнад закона и наставићемо да радимо посвећено на обезбеђивању правне сигурности за сваког грађанина Србије без обзира на лажи и притиске са којима се суочава часна професија јавних извршитеља.