ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ АЗЕРБЕЈЏАНА КОМОРИ ЈАВНИХ ИЗВРШИТЕЉА

У оквиру студијске посете Републици Србији, делегација Министарства правде  Азербејџанске Републике састала се са делегацијом Коморе јавних извршитеља, предвођеном председником Коморе Бојаном Костићем.

Представници Коморе јавних извршитеља су на састанку одржаном 11. октобра 2023. године презентовали систем извршења у Републици Србији и рад јавних извршитеља, као и организацију Коморе. Састанку су присуствовали и представници Европске банке за обнову и развој, као и експерти са пројекта који даје подршку реформи правосудног система у Азербејџану. Колеге из Азербејџана су 12. октобра посетили и две јавноизвршитељске канцеларије, како би се упознали са практичним аспектима рада професије.

Азербејџанска делегација Министарства правде се на крају посете захвалила представницима Коморе јавних извршитеља Републике Србије на изнетом искуству, за које су навели да ће им бити од помоћи приликом измена законодавног оквира у њиховој земљи и реализацији планираних активности у оквиру система извршења.