УЧЕШЋЕ КОМОРЕ ЈАВНИХ ИЗВРШИТЕЉА СРБИЈЕ НА ОБЕЛЕЖАВАЊУ ДВАДЕСЕТОГОДИШЊИЦЕ РЕФОРМЕ ИЗВРШЕЊА У ПОРТУГАЛУ

Делегација Коморе јавних извршитеља коју су чинилe председница и заменица председнице Извршног одбора Ивана Букарица и Данка Ристановић боравила је у Лисабону ради  присуствовања церемеонији обележавања двадесетогодишњице реформе извршног поступка и семинара у организацији Националног удружења јавних извршитеља Португала.

Свечаности поводом обележавања реформе извршења 26.10.2023. године, којом је председавала  министарка правде Владе Португалске Републике, присуствовало је више од 500 учесника из целог света, укључујући и председника и друге представнике Међународне уније извршитеља. Отварајући догађај председник Националног удружења јавних извршитеља Португала Пауло Теихеира је истакао позитивне ефекте реформе извршења на економију, правосуђе и цели друштвени систем, али и изузетан значај професије извршитеља, адвоката и других учесника, који су својим деловањем довели до импресивних резултата, за многе незамисливих пре више година.

У наредна два студијска дана за извршитеље и адвокате, одржане су дебате у којима су учесници разменили искуства и разговарали о перспективама даљег развоја извршних система.