10. ЕВРОПСКИ ПРАВНИ И ПОЛИТИЧКИ ФОРУМ ИЗВРШЕЊЕ ПОТРАЖИВАЊА У СРБИЈИ – ПРАВДА НА ДЕЛУ

Hotel „Hyatt Regency“ у Београду, Милентија Поповића, број 5

Петак, 11. јул 2014. између 10:00 и 16:30.

Европски правни и политички форум (ЕППФ) заједнички организују Министарство правде РС, Комора извршитеља Србије и GIZ у оквиру свог програма правне и правосудне реформе.

Десети ЕППФ се искључиво усредсређује на реформу система извршења потраживања у Србији. Он представља део пројекта Владавина права и извршење (Rule of Law and Enforcement, RoLE) који GIZ спроводи уз финансијску подршку ЕУ.

Сматра се да нови систем извршења потраживања добро функционише. Потребно је, међутим, решити један број питања која су се појавила од увођења Закона о извршењу и обезбеђењу. Јачање свести јавности о појединачним правима и обавезама и изградња поверења у систем су такође од значаја. 

Учесници 10. ЕППФ ће у одговору на ове изазове размотрити кораке које би требало предузети како би реформа система извршења била у потпуности оперативна, не само у перспективи брзог приступања ЕУ. 

На ЕППФ ће се окупити релевантне заинтересоване стране, тј. извршитељи, судије, правници, представници министарстава, поверилаца, привредних субјеката и удружења, као и водећи стручњаци из Србије и иностранства. Радни језици скупа су енглески и српски.

Дневни ред и опис радних група можете преузети на следећем линку:

http://www.legalreform.rs/index.php/sr/prijave-u-toku-10-evropski-pravni-i-politicki-forum-izvrsenje-potrazivanja-u-srbiji-pravda-na-delu