ДНЕВНИ ЛИСТ “ПОЛИТИКА”: ИЗВРШИТЕЉИ МЕКА СРЦА


Четвртак, 14.07.2016

“Чак и да смо им запленили све ствари, не бисмо могли да намиримо цео дуг”, каже извршитељ Предраг Коцић, који је са колегиницом Наташом Михајловић платио дуг за струју Удружења оболелих од мултипле склерозе у Врању.

Врање – Судски извршитељи Наташа Михајловић из Врања и Предраг Коцић из Лесковца платили су Удружењу оболелих од мултипле склерозе у Врању дуговања за електричну енергију, уместо да им попишу ствари.
На такав хумани потез су се одлучили када су схватили у колико тешком материјалном положају се налази ово удружење са 71 чланом са подручја Пчињског округа. Тиме су на најбољи начин оповргли стереотипну слику о извршитељима као лошим људима. То за „Политику“ потврђује и Гордана Стојановић, секретар Удружења оболелих од мултипле склерозе у Врању.

– Нису сви извршитељи лоши људи. Ја сам им објаснила у каквој ситуацији се налази удружење. Када су видели чиме располажемо, рекли су – па ви имате само компјутере, столове и столице, шта да пленимо. Онда су се договорили и платили дуг и тако нас спасили искључења струје. Дуг је био 51.000 динара, али за нас је то много. Ми не трошимо пуно, месечни рачун је око 1.500 динара, али је дуг нарастао због камата – објашњава наша саговорница.

Удружење је основано новембра 1999. године и има велику улогу у социјализацији оболелих од ове тешке болести и подизању квалитета њиховог живота.
Има психо-социјално саветовалиште, радно-окупационе радионице и бројне друге садржаје, као што су излети, анимације за укључивање у разне активности, подршка у суочавању са дијагнозом.
Нажалост, ради у тешким финансијским условима и нема много помоћи са стране, осим што град Врање плаћа закуп просторија.

http://www.politika.rs/scc/clanak/359193/Izvrsitelji-meka-srca