ДРУГО ГОДИШЊЕ САВЕТОВАЊЕ ИЗВРШИТЕЉА

Друго годишње саветовање јавних извршитеља одржаће се традиционално на Златибору, у хотелу Мона, 26. и 27. марта 2016. са почетком у 10 часова. Представници Коморе јавних извршитеља, Министарства правде и судства ће све присутне упутити у измене новог Закона о извршењу и обезбеђењу и њихове примене у пракси. Биће представљени и резултати рада јавних извршитеља, а скупу ће присуствовати и јавни извршитељи из региона – Црне Горе и Македоније.

Уводну реч ће првог дана одржати Александра Трешњев, председница Коморе јавних извршитеља, и Никола Селаковић, министар правде, а поред поменутих, стручној јавности ће се обратити и Нела Кубуровић, помоћник министра правде, Љубица Милутиновић, судија Врховног касационог суда, Младен Николић и Јасминка Обућина, судије Привредног Апелационог суда и Зоран Рогић, судија Трећег основног суда у Београду.

Другог дана саветовања присутне очекују три радне групе на три различите теме:  Захтеви за отклањање неправилности у извршном поступку, Наплата судских такси и Нови правилник о тарифи, наградама и накнадама трошкова за рад јавних извршитеља.