ГОСТОВАЊЕ МИРJАНЕ ДИМИТРИЈЕВИЋ НА TВ РТС

Репортер Сунчица Орашанин: Слободану Бајкићу из Београда за непрописно паркирање стигло је пет казни од Паркинг сервиса Ниш и ту не би било ништа чудно да Слободан има аутомобил и да је тада био у Нишу. У Београду казна за Ниш и то не једна већ пет. Како Слободану Бајкићу није јасно.

Слободан Бајкић: Од 1996. године па све до 2010. године ја на свом имену нисам, нити сам уопште поседовао било какав ауто.

Репортер: Да је имао аутомобил да се у Нишу непрописно паркирао 2009. године Слободан је каже сазнао од извршитеља ове године. У фебруару стигло му је решење о дугу.

Слободан Бајкић: Пошто ја нисам поседовао ауто одакле њима моји лични подаци, мој матични број, моја адреса и сви моји подаци.

Репортер: У Комори извршитеља објашњавају да они само на основу докумената које им достави поверилац, у овом случају Паркинг сервис Ниш, доносе решење о дугу. Тачност података не проверавају.

Марина Димитријевић Комора извршитеља: Предлоге испитују искључиво са формалног аспекта. Дакле да ли тај предлог садржи оне податке које Закон о извршењу и обезбеђењу предвиђа и да ли је уз тај предлог приложене оне исправе које такође наведени закон предвиђа.

Репротер: У Паркинг сервису Ниш кажу да су податке добили од саобраћајне полиције али да се може десити да подаци нису тачни.

Игор Војиновић ЈКП Паркинг сервис Ниш: Ми верујемо да се овде ради о једној таквој грешци која се поткрала. Једноставно постоји велики број података који се обрађује. Ми радимо на анализи зашто је до тога дошло. Уколико је наравно дошло до погрешне информације до погрешног податка који је нама достављен поступак који се спроводи против корисника ће бити наравно обустављен.

Репротер: У МУП-у кажу да због заштите података о личности не могу дати информацију на чије име су кола регистрована. Додају да се гледалац може обратити Полицијској управи Београд да би то сазнао. Корисна вест за власника аутомобила, ма ко то био, јесте да је ова казна застарела још пре две године. Ипак то не спречава ни фирме а ни извршитеље да казне пошаљу. Слободан за застарелост дуга не би ни сазнао да сам није проучио закон.