МИНИСТАРКА КУБУРОВИЋ СА ПРЕДСЕДНИЦОМ КОМОРЕ ЈАВНИХ ИЗВРШИТЕЉА

Министар правде Нела Кубуровић састала се са председницом Коморе јавних извршитеља Александром Трешњев са којом је разговарала о досадашњој сарадњи између Министарства и Коморе, као и о ефектима спровођења новог Закона о извршењу и обезбеђењу, који је почео да се примењује у јулу 2016. године.

Министарка Кубуровић и председница Трешњев су указале да је и поред бројних изазова које је реформа система извршења изазвала, професија јавних извршитеља допринела унапређењу владавине права, као и ефикасности правосуђа.

Оне су се усагласиле да је досадашња сарадња Коморе и Министарства била успешна, као и да ће се убудуће радити на решавању свих спорних питања.

Говорећи о ситуацијама са којима се извршитељи сусрећу у свакодневном раду, Трешњев је указала на проблеме које јавни извршитељи имају у сарадњи са другим државним органима и институцијама, а које је могуће решити једино уз активно учешће Министарства и међуресорну сарадњу.

Министарка Кубуровић је истакла да Министарство правде приводи крају израду Стандарда професионалног понашања јавних извршитеља, као и да се надзор извршитељских канцеларија редовно спроводи.

http://www.mpravde.gov.rs/vest/14825/ministarka-kuburovic-sa-predsednico…