НАЛЕД-ОВОЈ 10. ГОДИШЊОЈ СКУПШТИНИ ПРИСУСТВОВАЛА ПРЕДСЕДНИЦА КОМОРЕ ИЗВРШИТЕЉА

У среду 13. априла у згради Народне банке Србије у Београду одржана је X годишња скупштина НАЛЕД-а на којој су чланови изабрали реформске приоритете за период 2016/2017 и разговарали о досадашњим резултатима и трасирању даљих активности организације.

За пет најважнијих реформских потеза које ће НАЛЕД предложити новој Влади Србије чланови су одабрали измену пореских прописа, прописа о електронском пословању, прописа који регулишу порез и доприносе на рад, прописе који регулишу функционисање локалних самоуправа, као и прописа у области животне средине.

У радном делу Скупштине нова председница Управног одбора Ана Брнабић информисала је чланове о кадровским променама у УО у који су ушли генерални директор компаније Гомеx Горан Ковачевић и генерални директор компаније Koka Koла Хелленик Александар Ружевић.

Она је позвала чланове да још снажније раде на јачању НАЛЕД-а.

– Не постоји ниједна организација у Србији и региону као што је НАЛЕД у Србији и нама је потребан НАЛЕД. Србија би без НАЛЕД-а изгледала другачије. Много година бисмо чекали на успостављање система е-дозвола, још дуго бисмо стајали са стране и жалили се како да расплетемо клупко сиве економије. Да нема НАЛЕД-а ко би подсећао Владу да се 70% прописа доноси по хитној процедури и без икаквих јавних расправа, да породиље прикупљају 86 папира за породиљску накнаду, да 18% учесника ухваћених у свиој економији буде кажњено, као и да подзаконски акти касне у просеку четири године – рекла је Брнабић.

Више на : http://www.naled-serbia.org/sr/news/details/1051/X-godisnja-skupstina-NA…