ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА РАДА КОМОРЕ ИЗВРШИТЕЉА И ПРВИХ ИЗВРШИТЕЉА

Поводом обележавања годишњице рада првих извршитеља и Дана извршитеља, 12. јуна 2013. године у свечаној сали хотела „Holiday Inn“ на Новом Београду, одржана је седница Скупштине Коморе извршитеља. Том приликом, на свечаном делу седнице Скупштине, најзаслужнијим институцијама и појединцима додељена су признања и плакете за изузетан допринос развоју и афирмацији професије извршитеља. Признање за успешну сарадњу и изузетан допринос развоју, побољшању и јачању Коморе извршитеља додељено је Министраству правде и државне управе,  Министраству унутрашњих послова, Радио-телевизији Србије, GIZ-у (Пројекат за правну реформу у Србији) и USAID-у. Плакета за посебан допринос извршењу додељена је господину Ранку Алексићу, директору принудне наплате Народне Банке Србије.

Почасни гост свечаног дела Скупштине извршитеља био је председник Међународне уније извршитеља (UIHJ) Лео Нетен, коме је такође уручено Признање за успешну сарадњу и изузетан допринс развоју, побољшању и јачању Коморе извршитеља. Господин Нетен је похвалио спремност и посвећеност српских колега да се брани и промовише професија извршитеља и том приликом председнику Коморе извршитеља Србије, господину Михаилу Драговићу, уручио златну медаљу. Свечаној Скупштини присуствовао је и Први секретар Међународне уније извршитеља, господин Јос Уитдехаг.

Помоћница министра правде и државне управе, госпођа Љиљана Благојевић, примила је, у име Министарства, Признање за успешну сарадњу и изузетан допринос развоју, побољшању и јачању Коморе извршитеља и обратила се присутнима рекавши да ресорно Министраство чини све да промовише нову правосудну професију извршитеља и да ће и убудуће наставити успешну сарадњу са Комором извршитеља.

Радни део седнице Скупштине трајао је од 12 часова до 14:50, а обзиром да седница није закључена, поновно заседање заказано је за 14. септембар 2013. године.