ОДРЖАН ЧЕТВРТИ ОКРУГЛИ СТО ПОВОДОМ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НОВОГ ЗАКОНА О ИЗВРШЕЊУ И ОБЕЗБЕЂЕЊУ У НИШУ


Дана 14.04.2016. године у Нишу одржан је округли сто поводом представљања новог Закона о извршењу и обезбеђењу, четврти по реду који је Комора извршитеља организовала од усвајања овог Закона, у сарадњи са Министарством правде , а уз подршку ГИЗ-овог пројекта “Владавина права и извршење потраживања”. 

Присутнима се обратио повереник организационе јединице Коморе извршитеља Ниш, Миодраг Грујовић, који је изразио захвалност Министарству правде на континуираној подршци у раду извршитеља и позвао присутне да узму учешће у дискусији о примени новог Закона. У панел дискусији учествовали су судија Славица Фолић, председница извршног одељења Основоног суда у Нишу која је говорила о новинама у извршном поступку.  Након тога , представник ЈКП “Обједињена наплата” Милош Николић говорио је о одредбама новог Закона које се односе на комунална и сродна потраживања. О положају јавних извршитеља говорила је Бисерка Тошовић, именована за подручје Вишег и Привредног суда у Нишу. 

Након излагања панелиста, присутни су постављали питања која се тичу практичне примене новог Закона, као и решавању питања преласка старих комуналних предмета који су у суду, а о којима повериоци имају рок од 1.маја до 1. јула 2016. године да се изјасне.