ОДРЖАН САСТАНАК СА МИНИСТРОМ СЕЛАКОВИЋЕМ ПОВОДОМ ЈАЧАЊА НАДЗОРА И КОНТРОЛЕ НАД РАДОМ ИЗВРШИТЕЉА

Председница Коморе извршитеља, Александра Трешњев, састала се са министром правде, Николом Селаковићем, ради разматрања могућности унапређења професије извршитеља, као и о изменама и допунама закона који дефинише улогу извршитеља у правосудном систему Републике Србије. Сагласили су се око неопходности измене Закона о извршењу и обезбеђењу  како би се боље и ефикасније дефинисале надлежности, али и одговорности извршитеља.

Селаковић је навео да се посебна пажња мора посветити јачању система надзора и контроле рада извршитеља  и јачању улоге Министарства правде у том систему, као и да измене морају бити усмерене ка дефинисању јасног механизма пријема и расподеле предмета и ка усклађивању важних подзаконских прописа.

Изражена је обострана спремност у вези са спровођењем стручне обуке кадрова, како из Министарства правде, тако и из Коморе извршитеља, који ће радити на надзору рада извршитеља.

Такође, Селаковић и Трешњев су указали да је потребно ојачати сарадњу Коморе извршитеља и Министарства правде и истакли обострану спремност да до такве сарадње и дође.