ОДРЖАНА ПРВА ДВОДНЕВНА ОБУКА ЈАВНИХ ИЗВРШИТЕЉА ИЗ ОБЛАСТИ ФИНАНСИЈСКОГ УПРАВЉАЊА

Дана 8. и 9. децембра 2016. године у просторијама Правосудне академије у Београду, одржана је прва од предвиђених пет обука, из области финансијског управљања за јавне извршитеље, у организацији Партнера за демократске промене Србија (Партнери Србија), Коморе извршитеља, Правосудне академија, и  УСАИД-овог Пројеката за боље услове пословања (USAID BEP).

Програм обуке обухватио је, између осталог, области успешног пословања канцеларија јавних извршитеља, израде и имплементације пословних планова, финансијског управљања и основе рачуноводства, а предавачи су били стручњаци из финансијског управљања – др Бранко Радуловић и др Владимир Павловић.

У оквиру седмомесечног програма, биће организован низ тренинга за јавне извршитеље, и то: пет обука из области финансијског управљања за укупно 125 учесника, и пет обука из области медијације за укупно 125 учесника, а за десет најуспешнијих учесника који покажу интересовање за додатно усавршавање, биће организован тренинг за тренере. Предвиђено је да се програм обуке спроводи од децембра 2016. до јуна 2017. године у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.