ОКРУГЛИ СТО „ИЗВРШИТЕЉИ- ОДГОВОР ЈЕ ОДГОВОРНОСТ“ У НИШУ

Округли сто „Извршитељи – Одговор је одговорност”,у организацији Коморе извршитеља, а под покровитељством Министарства правде и уз подршку Немачке организације за техничку сарадњу – ГИЗ и Делегације Европске уније, одржао се у 1. децембра у Нишу, у свечаној Сали хотела „Гранд“.

Панел је отворила председница Коморе извршитеља госпођа Александра Трешњев, а панелисти су били: председник извршног одељења Основног суда у Нишу, судија Славица Фолић; руководилац сектора за правне и опште послове јавно комуналног предузећа „Југоисток“, госпођа Снежана Мицаковић; као и извршитељ именован за подручје Вишег и Привредног суда у Нишу , господин Жарко Димитријевић.

На округлом столу су представници Коморе извршитеља, судске власти и јавних и приватних предузећа разговарали о будућим изменама Закона о извршењу и обезбеђењу, проблемима са којима се извршитељи сусрећу у пракси, сарадњи са судовима и другим надлежним институцијама, сарадњи са јавним предузећима, као и о побољшаној наплати потраживања за комуналне услуге, предностима које нови систем извршења у Србији нуди привреди и грађанима, и искуствима других земаља.

Након округлих столова одржаних у Новом Саду и Нишу, у наредним месецима исти догађај ће бити организован и у другим већим градовима у Србији – Краљеву, Крагујевцу и Београду.