ПРЕДСТАВНИЦИ КОМОРЕ ЈАВНИХ ИЗВРШИТЕЉА СРБИЈЕ НА МЕЂУНАРОДНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У СУЗДАЉУ, РУСКА ФЕДЕРАЦИЈА

Oд 20. до 23. септембра 2017. године у Суздаљу (Владимирска област) одржана је VIII међународна теоријско-практична конференција у организацији Федералне службе судских извршитеља Руске Федерације, на тему ”Информационе технологије у сфери извршења” којој је присуствовала делегација Коморе јавних извршитеља Србије на челу са председницом Коморе Александром Трешњев.  

Током првог дана Конференције, одржано је неколико билатералних састанака домаћина са присутним делегацијама струковних организација извршитеља (Финска, Молдавија, Узбекистан, Монголија), а у вечерњим часовима је организована пригодна поздравна вечера на којој је учествовала и Франсоаз Ондри, председник Међународне уније извршитеља.

Другог дана Конференције, након поздравних говора приступило се свечаности потписивања Споразума о сарадњи Федералне службе судских извршитеља Руске Федерације и Коморе јавних извршитеља Србије.

У радном делу Конференције одржан је велики број излагања реферата присутних на тему примене информационих технологија у поступку извршења, међу којима су се могла чути искуства из Финске, Белорусије, Естоније, Молдавије, Казахстана, Савезне Републике Немачке, Литваније, Црне Горе, Бугарске, Јерменије, Народне Републике Кине, Француске, Тајланда, Узбекистана, Камбоџе, Монголије, а о искуствима српских јавних извршитеља у примени информационих технологија своја запажања изнео је мр Вујадин Масникоса, јавни извршитељ за подручја Вишег и Привредног суда у Новом Саду и заменик председника Коморе јавних извршитеља Србије.

21. септембра је у оквирима Конференције, након потписивања Споразума о сарадњи, одржан је билатерални састанак између директора Федералне службе, Дмитрија Аристова и председника Коморе јавних извршитеља Србије, Александре Трешњев, на коме је истакнут значај управо потписаног документа о успостављању узајамне сарадње струковних организација којим се продубљују већ раније предузети кораци у циљу изградње узајамних односа извршитеља ове две државе. Током разговора директор Аристов је навео да је у плану да  у скорије време посети Републику Србију и Комору јавних извршитеља.