САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА МЕЂУНАРОДНЕ УНИЈЕ ИЗВРШИТЕЉА И ПРЕДСЕДНИЦЕ КОМОРЕ ЈАВНИХ ИЗВРШИТЕЉА СРБИЈЕ

У просторијама Коморе јавних извршитеља Србије, 26. октобра 2018, одржан је састанак председника Међународне уније извршитеља (Union internationale des huissiers de justice – UIHJ) Марка Шмита и председнице Коморе јавних извршитеља Србије Александре Трешњев, којем је присуствовао и повереник Коморе јавних извршитеља Србије за међународне односе Дамир Шите.

На самом почетку састанка, председник Међународне уније извршитеља (UIHJ), глобалне струковне организације извршитеља, основане 1952. године у Паризу, која окупља представнике ове професије из више од 90 држава, истакао је допринос Коморе јавних извршитеља Србије у заједничком раду Међународне уније извршитеља, чији је Комора пуноправни члан од 2012. године.

Тема састанка била је анализа досадашње сарадње и утврђивање смерница за будуће заједничке кораке, у циљу повећања ефикасности извршног поступка и примене Закона о извршењу и обезбеђењу. Председници двеју струковних организација такође су се сагласили да домаћин пролећног заседања Сталног савета UIHJ 2020. године буде Београд. Овај Савет претходиће XXIV међународном конгресу Међународне уније извршитеља који ће се одржати 2021. године у Дубаију.

На самом крају, председница Коморе јавних извршитеља Србије захвалила се Марку Шмиту на посети, истакавши значај подршке коју Међународна унија извршитеља пружа професији самосталних јавних извршитеља у нашој земљи.